Näin valmistelet asuntosi kuvausta varten

On ensiarvoisen tärkeää järjestellä kohde huolellisesti kuvausta varten. Mitä paremmin asunto on valmisteltu ennen kuin valokuvaaja saapuu, sitä enemmän jää aikaa parhaiden kuvakulmien hakemiseen ja valotuksen hienosäätöön.

Jos jokin asia askarruttaa, kysy neuvoa kiinteistövälittäjältäsi. Mikäli koet, että asunnon järjestely kuvausta varten tuntuu hankalalta ja työläältä, kenties paikalle kannattaa tilata avuksi ammattimainen stailaaja?

1. Järjestä asunto houkuttelevaksi


Vähemmän on enemmän

Sisäkuvissa yleensä vähemmän on enemmän. Jos olohuone on täynnä huonekaluja ja lattiapinta-alaa on vähän, kannattaa osa huonekaluista siirtää kuvauksen ajaksi pois.

TV-tuolilla vai ilman?
TV-tuolilla vai ilman?

Myös huonekasvien määrä kannattaa pitää maltillisena, varsinkin ikkunoiden edessä.


Piilota henkilökohtaiset tavarasi


Siirrä henkilökohtaiset tavarat, kuten perhekuvat, vaatteet, meikit, korut sekä peseytymisvälineet kaappeihin. Asunto on ostajalle helpommin lähestyttävä, kun hän voi mielessään jo järjestellä omia tavaroita uuteen kotiinsa.2. Puhdista pinnat


Keittiö houkuttelevaksi

Keittiö on kodin sydän ja monille se tärkein tila kun asuntoa myydään. Järjestä kahvinkeitin, leivänpaahdin ja muut pienlaitteet niin, että keittiössä on esillä reilusti laskutilaa. Osan koneista voi viedä pois kuvauksen ajaksi.

Puhdista kaapinovet, myös jääkaapin ja uunin ovi sekä tiskiallas ja kiillota hanat. Piilota siivousvälineet, tiskiharjat ja pesuaineet sekä jääkaappimagneetit.

Hedelmäkori tai yrttiruukku ei ole ollenkaan huono idea! Ne tuovat väriä ja kodikkuutta, joita keittiökuvat usein kaipaavat.

Kylppäri kiiltämään

Kylpyhuoneessa tärkeintä on puhdistaa seinä- ja lattialaatat sekä hanat, peilit ja mahdolliset lasiovet. Pyyhkeet voivat olla siististi viikattuina esillä, jos ne eivät väriensä puolesta vie liikaa huomiota.

Piilota hammasharjat, partahöylät ja muut henkilökohtaiset tavarat kaappeihin.

Saunan lauteille voi asetella laudeliinan ja vaikka saunatyynyn!3. Pihat kuntoon


Siirrä kulkupelit

Siirrä autosi pois talon edestä tai autokatoksesta. Se tekee pihasta avaramman, eivätkä autot peitä taloa. Myös polkupyörät kannattaa järjestää siististi riviin tai kokonaan piiloon.

Riippuen vuodenajasta tee lumityöt tai aja nurmikko ja haravoi piha siistiksi ennen kuvausta. 

Hyvin hoidettu piha antaa ostajalle mielikuvan huolellisesti hoidetusta kiinteistöstä ja säntillisestä myyjästä, johon voi luottaa.

Avaa terassikausi

Jos terassikalusteesi eivät ole aivan lumen alla tai syvällä varaston uumenissa, asettele ne paikoilleen, vaikka syksy olisikin jo pitkällä.

Loppusilaus! 

Jos siltä tuntuu, laita takkaan tulet ja sytytä olohuoneeseen kynttilöitä. 

Lisää esimerkkikuvia löydät galleriasta.

Oletko myymässä asuntoasi tai mökkiä? Katso asuntokuvauksen hinnat ja ota yhteyttä!