Näin valmistelet asuntosi kuvausta varten

1. Järjestä asunto houkuttelevaksi


Vähemmän on enemmän

Sisäkuvissa yleensä vähemmän on enemmän. Jos olohuone on täynnä huonekaluja ja lattiapinta-alaa on vähän, kannattaa osa huonekaluista siirtää kuvauksen ajaksi pois. Näin huoneesta tulee avarampi ja kuvien tunnelma rauhoittuu.

Myös huonekasvien määrä kannattaa pitää maltillisena, varsinkin ikkunoiden edessä.


Piilota henkilökohtaiset tavarasi

Siirrä henkilökohtaiset tavarat, kuten perhekuvat, vaatteet, meikit, korut sekä peseytymisvälineet kaappeihin. Asunto on ventovieraalle silloin helpommin lähestyttävä ja tulevalle asukkaalle houkuttelevampi, kun hän voi mielessään järjestellä omat tavaransa uuteen kotiinsa.2. Puhdista pinnat


Keittiö houkuttelevaksi

Keittiö on kodin sydän. Järjestä kahvinkeitin, leivänpaahdin ja muut pienlaitteet niin, että keittiössä on esillä reilusti laskutilaa. 

Puhdista kaappien ovet, myös jääkaapin ja uunin ovi sekä tiskiallas ja hana. Piilota luutut, tiskiharjat ja pesuaineet. 

Hedelmäkori tai yrttiruukku ei ole ollenkaan huono idea! Ne tuovat väriä ja kodikkuutta, joita keittiökuvat usein kaipaavat.

Kylppäri kiiltämään

Kylpyhuoneessa tärkeintä on puhdistaa seinä- ja lattialaatat sekä hanat ja mahdolliset lasiovet. Pyyhkeet voivat olla siististi viikattuina esillä, jos ne eivät väriensä puolesta vie liikaa huomiota.

Hammasharjat, partahöylät ja muut henkilökohtaiset tavarat kannattaa piilottaa kaappeihin.

Saunan lauteille voi asetella laudeliinan ja vaikka saunatyynyn!


3. Pihat kuntoon


Siirrä kulkupelit

Siirrä autosi pois talon edestä tai autokatoksesta. Se tekee pihasta avaramman, eivätkä autot peitä taloa. Myös polkupyörät kannattaa järjestää siististi riviin tai kokonaan piiloon.

Avaa terassikausi

Jos terassikalusteesi eivät ole aivan lumen alla tai syvällä varaston uumenissa, asettele ne paikoilleen, vaikka syksy olisikin jo pitkällä.

Loppusilaus! 

Jos siltä tuntuu, laita takkaan tulet ja sytytä olohuoneeseen kynttilöitä. 

Oletko myymässä asuntoasi tai mökkiä? Katso asuntokuvauksen hinnat ja ota yhteyttä!